Een plaats waar vroeger treinen gerepareerd werden wat een bedrijvigheid moet er hier geweest zijn als je ziet wat oppervlakte dit terrein is .


Op deze unieke plaats staat er van alles, van een tafel met benen als poten tot oude klassieke wagens en oude kermiswagens. Ik wist eigenlijk niet waar ik eerst moet kijken.  De spullen hangen zelfs aan het plafond. Dit huisje staat echt vol met gekke dingen, wat een geschiedenis ligt er hier verborgen.


Een huisje dat ik tegen kwam met een Amerikaanse vriendin als we op pad waren.  


Dit reparatiecenter voor treinen staat al heel lang leeg.  Iets verder op de spoorweg staat een huisje met allemaal lange hendels om de treinrails te wisselen van richting.  Toffe locatie, waar de natuur al goed de baas is.


In deze oude boerderij heeft er een brand gewoed, bijna elke ruimte heeft schade.  De oude meubelen die aangetast zijn door de brand en de afbladerende verf aan de muren maken de foto’s uniek.


In dit huisje is er een heel rommelige sfeer.  Aan de televisie ligt er een VHS cassette van een oude seksfilm.  Als ik boven in de slaapkamer kom die geloof ik mijn ogen niet.  Er liggen namelijk op bed twee opblaasbare poppen die waarschijnlijk als sextoy gebruikt zijn.


Deze villa stond al heel lang op mijn to-do lijstje.  Na vele jaren wachten die was er eindelijk een ingang en wow wat een wonderbaarlijke ruimtes met prachtige loden glasramen.  Gelukkig zijn er in sommige ruimtes nog spullen achtergebleven waardoor men nog meer kan ziet dat het welgestelde mensen waren in die tijd.


Deze wagens staan weggestoken in een tuin achter een garage en worden overgenomen door de natuur.


Een oud volkscafé met achteraan een schutterszaal.  Hier zijn er een hoop pijlen afgeschoten en pintjes gedronken.


Zie haar staan met haar elegante vormen en haar stoere blik, een echte schoonheid vind ik het.


In deze wasserij is alles achtergebleven, zelfs de kleren liggen er nog. Het naaiatelier is gewoon de max.  De garen zitten op de naaimachines klaar precies alsof je weer gewoon aan de slag kan.     In een andere grotere ruimte die zie je de waszakken nog omhoog hangen.  Gewoon zalig met dat oranje glas op het plafond.


Wat voor een prachtige verlaten groeve is dit.  Er is zelfs een heel mooie controlekamer die nog redelijk intact is. Een spektakel van lijnenpatronen is er hier te zien.  Deze vond ik wel een leuke om te doen, toppertje.


Deze bus staat in een veld en naast een bos met een naam (zie foto) waar ik nog nooit van gehoord had.  Dit moet een pracht geweest zijn in zijn gloriedagen.


Een oud pastoor huisje ergens in een klein dorpje.  Er zijn hier toch wel een paar spullen achter gebleven. Ik had dit niet verwacht toen ik het huisje binnenkwam, want eerst kwam ik in twee lege kamers terecht en pas daarna ontdekte ik het bureau van de pastoor en het is gewoon magnifiek.


Dit huisje wordt overgenomen door de natuur.  De ene ruimte is volledig beschimmeld en de andere ruimte is nog perfect in orde. Zowel op de beneden verdieping als boven staan er vele oude radio’s in de kamers.  Hier zal vast een verzamelaar gewoond hebben.


Dit is een verlaten camping, vroeger kwam je die overal tegen in België.  Een plaats waar het gezellig is om te vertoeven en je een praatje kon doen met de mensen. Jammer genoeg is dit tegenwoordig door de strenge wetgeving geleidelijk aan nostalgie aan het worden en verdwijnen deze campings.


Dit verlaten huisje heeft in een overstroming gezeten.   Als je kijkt naar de streep op de muur bij de grijze Ford die kan je zelfs zien hoe hoog het water heeft gestaan.  Het is dan ook een wonder dat de Mini Cooper nog steeds op zijn plaats staat, wetende dat er volledige gebouwen zijn meegesleurd met de overstroming.


Als je in dit klooster door de gangen loopt die zie je eigenlijk het ene mooie plekje na het andere. Binnen in de kapel heb je echt dat wow gevoel.  Als je voor zonsopkomst daar bent, dan zie je geleidelijk aan hoe het licht stilletjes komt binnen piepen.  Dit is een prachtige urbex locatie zonder graffiti en vandalisme.


In dit huisje hangt er een gruwelijke sfeer en een enorme stank, vooral op bovenverdieping. Boven op de slaapkamer heeft er een vrouw zelfmoord gepleegd. Ze lag daar al een hele tijd voor ze gevonden werd en ze was hierdoor in ontbinding gegaan. De sappen waren gewoon in het tapijt getrokken. Hier ben ik echt niet lang kunnen blijven.


Wat een mooie kapel is dit.  Het is één van de mooiste kapellen die ik al gedaan heb.  

Het plafond is een echt kunstwerk.  Het licht die in de traphal binnenkomt maakt het gewoon prachtig.


Dit hobbit huisje ligt achteraan in een tuin van een hoeve waar een kunstenaar woont.  Het is dus ook niet verlaten.  Na een praatje met de kunstenaar en zijn vrouw die brachten ze mij naar het hobbit huisje en wat een pracht is dit huisje.  Het groen aan de muren en de glasramen zijn super uniek.  Ik wil ook de kunstenaar en zijn vrouw bedanken dat ik deze schoonheid mocht vastleggen.


Een villa verstopt tussen het groen.  De buitenkant is al redelijk geconfronteerd met de natuur.  Binnen zijn er maar een paar kamers die nog in heel goede staat zijn.  Alles staat er nog zoals het toen was.  Leuke locatie, maar voor mij is het nog te weinig overgenomen door de natuur.


Een klein huisje, hier is alles achter gebleven zoals het toen was.  Je stapt echt wel in een tijdscapsule.    


Een priorij dat al heel lang verlaten is.  Als fotograaf die kan je daar zeker en vast je ding doen.  Je moet die gangen zien, gewoon prachtig, zeker als op een mooie dag het licht komt binnenvallen.  


Wat een gekke locatie, als je er voorbij rijdt die zie je zelfs niet dat er een verlaten disco verborgen staat.  Binnen is het zo donker als de nacht. Het licht gluurt naar binnen langs twee deuren.  De dansvloer is klein en er zijn heel veel blauwe banken.  Aan het interieur te zien die staat volgens mij deze locatie al heel lang leeg.


Het huisje met auto’s staat op een terrein dat volledig overgroeid is.  Je ziet hier duidelijk dat de natuur terugneemt wat van haar is.  Het huisje was niet zo groot, maar wat een leuke plaats om te fotograferen.


Een tuchtschool gevangenis, deze was in die tijd een moderne gevangenis. Cellen van 1.8m op 1.2m, stel je voor dat je daar opgesloten zit.  In 1779 werd het tuchthuis geopend en werden er 270 gevangenen ondergebracht.  Er was veel kritiek op de gevangenis door de ongezonde ligging, beperkte verluchting en bijna geen verlichting.  De architect werd dan ook beschuldigt van fouten en fraude.  Door de koude en vochtige lucht ontstond er een ziekte met de naam vlektyfus.  Er moet daar heel veel verdriet geweest zijn.


Op deze foto zie je een serre met een zwembad in.  Je kon enkel maar van de ene kant naar de andere kant zwemmen.  Hoe mooi moet dit geweest zijn, zeker als je weet dat dit bij een kasteel hoort.

 Het kasteel was jammer genoeg niet toegankelijk.


Dit is een redelijk grote beroepsschool die zo goed of leeg was. Toen ik de gangen doorwandelde van de school kwam ik toch nog mooie plekjes tegen. 


Een oud buurtwinkeltje waar de goederen nog in de rekken liggen.  Aan de vernielingen te zien die zal er waarschijnlijk ook al veel gestolen zijn.  De planten staan uitgedroogd voor de ruiten van de winkel.  Het huisje waar de eigenaars in woonden zal vast wel een knus huisje geweest zijn.  


Als je de inrichting ziet van deze bistro/dancing en wat er nog van over blijft, die denk ik dat er hier veel vertier en plezier geweest moet zijn in zijn glorietijd.  Er is hier duidelijk een brand geweest, waardoor het dak beschadigd is en alles aangetast wordt door de regen.  De prachtige lichtinvallen zorgen voor mooie sfeerbeelden.


 Verscholen in de bossen zie je gebouw na gebouw.  Weliswaar allemaal lege gebouwen, maar veel mooie verborgen plekjes op deze locatie.


Een oude verlaten gieterij dat heel wat mooie ruimtes verbergt.  Vroeg in de morgen vallen er hele mooie lichtinvallen door de gaten en kieren van het dak en de muren.  Op deze locatie zie je dat de natuur terug neemt wat van hem is.


Deze locatie was gewoon te gek, verborgen op een zijspoor staan deze schoonheden weg te roesten.  Het leuke was ook dat het niet één trein is, maar meerdere treinen. 

Ze staan op het spoor tot zover mijn oog kan reiken. Een locatie naar mijn hart.


Een ziekenhuis dat al een hele tijd verlaten is.  Ik was verbaasd wat er allemaal achter gebleven was aan materiaal zoals het dodenhuisje waar de kisten nog stonden tot de operatiezalen waar je de sfeer nog kon waarnemen, echt een te gekke locatie.


Een leuk huisje dat in een heel rustige buurt ligt. Ik was heel blij dat er meubels in staan, zo kan je er een beeld van vormen van hoe het vroeger was.

De badkamer zou je ze zo in gebruik kunnen nemen, gewoon de max van een locatie.


Op een weggetje in de Ardennen zag ik een verlaten gebouw langs de kant van de weg. Je zou denken dat het een woning is.  Toen ik dit van dichtbij ging bekijken, verschoot ik wat er in dit gebouw verborgen zit.  Dit toestel moet al heel oud zijn en is nog in zo een goede staat.  De riemen lagen er nog op, precies alsof het toestel weer elk moment kon opgestart worden.


Dit was vroeger een welgestelde hoeve. Een badkamer uit de jaren 70, zo goed als onaangeroerd. In de stal ontdek ik dan deze uitzonderlijke koets met een muurschildering van een Chinese draak die staat voor geluk.


Verlaten dancing, wat een gekke plaats was dit. Het moet nogal een werk geweest zijn om al die valse 20 dollar briefjes aan de muur en het plafond te plakken.

Ik zou het niet zien zitten om te doen, maar wel uniek voor mijn foto.


Burning Chateau, deze locatie is volledig uitgebrand en raar maar waar zijn er twee kamers die zo goed als gespaard gebleven zijn in de brand. 


Huisje met de naam, maison popeye.  Heel tof, klein huisje, zeker met  de mooie kamertjes .


Hidden in the woods.  Dit is een  zalige urbex locatie, zie hoe de boom, de caravan gespied heeft.  de woonkamer die je daar niet verwacht, is een meerwaarde om te ontdekken.  Had deze locatie al 4 jaar geleden gespot,  maar was dan nog te netjes.  Ik had ook niet verwacht dat er in die tussentijd zoveel verandert zou zijn.


verlaten café & restaurant  met benzinepomp die nog in Belgische frank staat geprijsd .  


Een oud seinhuisje dat verlaten is. Ik moet zeggen dat ik er niet zo veel van verwacht had, Maar was best wel een leuke urbex locatie. 


Blue christ church, al jaren wacht ik om deze urbex locatie te doen.  Een verlaten kerk ergens in België, helemaal verwaarloosd.         

  Op de grond lagen houten balken van het dak gewelf,  dit zegt al genoeg over in welke staat de kerk zich bevind.  Er hing ook een doordringende geur van de uitwerpselen van de Duiven die daar vertoeven,  maar wat een mooie foto's kun je hier nemen, top locatie.