Een heel oud auditorium waar de tijd is blijven stil staan. 


Een huis dat al heel lang verlaten is, en overal vond je waspoeder terug en zeep .Er was zeker geen tekort want de broer had in de koude oorlog een hele voorraad gekocht, en volledig de zolder vol gezet  zo dat de familie geen tekort zou hebben. Prachtig huisje met een stukje geschiedenis.


Mercedes Power


Oude HLR 80 bwj 1961-1963.  


Op deze locatie was niet veel meer te zien maar wat een lijnenspel heb je hier, en de koets is toch wel een pluspunt.


Een wagen die al heel lang vergeten en verlaten is, in een oude schuur die is ingestort.


Een klein verlaten drukkerij met een prachtige Heidelberg,  hier is spijtig genoeg alles overhoop gehaald en spullen kapot gemaakt spijtig dat zo een mooie plaats verloren gaat. 


Achter een tijdje foto's maken op de site, zien we nog een grote opening  waar je naar beneden kon gaan en wat een pracht is dit. Het is net of je in een film staat daarom noemt deze locatie ook Star Trek 


Op weg door de bos kwam ik dit verlaten huisje tegen, binnen was er eigenlijk niks meer te zien maar het huisje is gewoon prachtig hoe het terug overgenomen wordt door de natuur.


Een weerspiegeling in een fabriek.


Dit tovenaarshuisje lijkt recht uit een sprookje te komen. En dat mag je gerust letterlijk nemen. Het verhaal doet de ronde dat een Amerikaan hier ooit op reis was en de plek zo mooi vond dat hij aan de eigenaar vroeg of hij hier een klein vakantiehuisje kon bouwen. Uiteindelijk keerde de man echter nooit terug. vandaag ging ik zelf op pad om de Wizard Cabine te fotograferen, achter tweemaal weggestuurd te zijn door de boswachters kwam de eigenares op dat moment aangewandeld. Die een heel vriendelijke vrouw is en achter wat gebabbel  mochten we met haar naar de tovenaars hut gaan, ze vertelde ons heel enthousiast over hoe het huisje daar gekomen is en dat het een plek is waar ze tot rust kan komen. en ja ik berijpte heel goed wat ze bedoelde met rust, prachtig is het daar .

Wil ook meedelen dat het geen nut heeft om achter de locatie te vragen want je vraag wordt niet beantwoord.

veel dank aan de eigenares voor het verhaal en gastvrijheid.  


Een ophaal brugje dat al heel lang vergeten en verlaten is, het roest en de herfstkleuren zijn gewoon prachtig.


The skull


wat een gekke plaats is dat een oude Ford die al een hele lange tijd vergeten is en nog wel in redelijke staat is. En in de goed tijd werd hier limonade gemaakt, en als je flessen ziet prachtig die blauwe kleur.


Al voor een hele lange tijd wordt er hier geen mis meer opgedragen, wat me opviel waren de menselijke beenderen die daar lagen en dat de Duifen nu heer en meester zijn hier in de kerk. 


Ergens op een landweg verstopt in het groen, staat een grasmaaier verstopt op het terrein in een container. gras afrijden zal niet meer nodig zijn want het terrein is veranderd in een bos.


Bunkers van de tweede oorlog die heel wat meegemaakt hebben en nu moeten overleven aan de elementen van de natuur.


Wat een verzameling aan Citroën busjes, verlaten nee ! Deze locatie heeft een heel vriendelijke eigenaar waar het ook geen probleem was voor daar foto's te maken. 


op deze foto heb ik wel even moeten wachten want als ik daar aan kwam zag je maar een puntje van de boot, maar achter een tijdje kwam de boot boven prachtig en wat een prachtige zee daar.


Een oude fabriekje dat al 20 jaar leeg staat,  waar je toch mooie plekjes hebt met spullen die achter gebleven zijn.  Zie die oude radio staan gewoon de max.



Een fabriek die al heel lang  buiten dienst is , er zijn hele leuke plaatsen te ontdekken maar het stinkt daar ongelofelijk.  Maar alles voor de foto en het avontuur.


Een gevangenis die al heel lang verlaten is , en als je de cellen bekijkt luxe was er helemaal niet aanwezig. 


Een leuk boerderijtje met de spullen er nog in, waar hele mooie lichtinvallen zijn. als je de oude skilatten ziet staan echt prachtig , als dan denkt dat de boer ze vroeger nog gebruikt heeft voor op zijn land te gaan als het nog sneeuwde in België.


Hotel de luxe 


Een huisje waar een hele zware brand heeft gewoed heel de bovenverdieping was op gegaan in de vlammen. de spullen die nog beneden staan in het huisje zijn volledig overgeleverd aan de natuur, maar toch nog een leuke locatie waar je toffe foto's kan maken. 


Een boerderij waar je eerst zou van denken dat wordt hier niks, maar wat toch een topper bleek te zijn. de wagens die in de schuur achtergelaten zijn, de keuken echt een decay locatie 


Een locatie waar je zou van denken dat je in de goudvelden van de Gold Rush bent. maar spijtig genoeg zijn het alleen stenen die te vinden zijn daar , de pracht van de oude machines die achtergelaten zijn  die zijn voor mij echt een topper.


Russische helikopter


Een huisje met een kleurrijk verfwinkeltje ,dat al heel lang verlaten is. 


Toen ik binnenkwam in dit huis die was ik echt verbaasd dat het er zo erg aan toe was. Er zitten gaten in het dak en de planten groeien binnen, wat een decay is het hier.


Mississippi


Ergens langs de kant van een drukke baan die ligt er een huisje met daarachter een bos waar oude auto’s van Ford staan te roesten. Als fotograaf vond ik dit toch wel een aangename verassing.


Vroeger werden er hier boten gerepareerd, nu liggen ze er verlaten bij en worden ze overgenomen door de natuur.


Wat een hoop wagens staan hier weg te roesten, heel veel Volvo maar ook Mercedes en een Plymouth echt zonde. Zie die spinnenwebben in de Mercedes, het is volgens mij wel al even geleden dat er hier mee gereden is.


Belgische makelij 


In dit huisje is alles achtergebleven. In de voorraadkast staan er nog bokalen met voedsel. Ik zou er alleszins niet meer van eten. Toffe locatie om te fotograferen. De radio en de slaapkamer maakt de reportage extra uniek.   


Deze urbex locatie was een toppertje om te doen, maar het was niet zo simpel om er te geraken. Ik heb even moeten zoeken om het vliegtuig te vinden en ik ben er niet droog aangekomen. Ik stond tot aan mijn knieën in het water.


VW T 2


Control and Reporting Center


Eenmaal in de hoofdruimte op deze locatie zie ik dat Pinokkio mij staat aan te kijken in dat donkere gat. Hoe uniek is deze foto of heb alleen ik zoveel fantasie :)  


Deze foto's zijn gefotografeerd in een oude steengroeve ergens in de Ardennen. Het gene mij aansprak op deze locatie zijn de karren die verstopt staan aan de straatkant, de zware dieselmotoren en de oude stookketel in de werkruimte.


When the fire is too hot 


Deze staan langs de kant van de weg , niet verlaten maar wel leuk om te fotograferen.


Een (USSR) busje RIGA  (RAF) die gemaakt werden van 1949 tot 1998.


De natuur doet lekker zijn best in deze verlaten kapel.  Blijkbaar zijn de benen van het beeld, Jezus aan het kruis, geamputeerd.


Dit gebouwtje staat ergens in de Ardennen. Een schrijfbord aan de muur verraad dat het een schooltje was. De klimop die door de ramen komt toont dat dit al heel lang verlaten is. Aan de kunstwerken te zien die heeft een creatieveling zijn spoor hier achtergelaten.


In dit verlaten huisje komen de eerste zonnestralen van de dag binnen piepen.  Hoe een gezellige sfeer moet het hier geweest zijn in haar glorie dagen. Op de slaapkamer vind ik dan een retro haardroger die mij terug brengt in de tijd van mijn grootouders.


Na de vele jaren leegstand die is dit huisje nog redelijk intact gebleven. Op sommige plaatsen regende het gewoon binnen. Toen ik de lichtschakelaar aanzette, ging zelfs de verlichting nog aan.  Aan de voordeur lag er van heel veel jaren opgestapelde post op de grond. Ik ben dan naar de garage van het huisje gegaan met het idee dat het leeg zou zijn en ontdek dan toch wel een toppertje dat goed bewaard is, namelijk een Ford die onder een laag stof stond.