Een bunker waar er heel hard gevochten is en uiteindelijk overgenomen is door de Duitsers.


Een paardenranch die al een tijd leeg staat en waar de natuur het overneemt, het rare is die doodskist in de stal of toch de bovenkant ervan.  


Wat een Speciaal  verlaten huisje is dit alles is hier achter gelaten, poppen van heksen aan de plafond spinnenwebben die al heel oud zijn planten die binnen groeien. Hier keer je echt in de tijd terug water aan de waterpomp en koken was nog met de gasfles.


Deze Corvette staat verborgen in de garage van een verlaten huis dat al heel lang leeg staat wat een zonde hoe zo een pracht gewoon achtergelaten wordt.


 Bunkers bij de ene foto staan er zelfs tekeningen op de muur als je goed kijkt, wat een geschiedenis hangt er hier.


Als je denkt dat je op die tijd al heel veel rare dingen hebt ontdekt dan is dit ook wel een topper. Een tandartspraktijk in een duistere vuile kamer ergens in een boerenhof. 


Op zoek naar een stoomlocomotief op een zijspoor dat ik gezien had op google maps. Niks meer te zien of een lege wagon op dat zijspoor even het terrein er naast op dat ons aandacht al geroepen had. achter daar even foto's genomen te hebben en nog rap een nieuwsgierige blik in dat gebouw te werpen zie ik de stoomlocomotief staan en wat staat daar nog allemaal wow. één ding dit is hier niet verlaten, en we zijn wel degelijk op privé terrein het is met dank aan de brave man dat we daar binnen foto's kunnen maken hebben.


Dit was zo een gevaarlijke plaats voor instortingsgevaar maar wat was dit een speciale locatie. Je kon nergens aankomen of alles bewoog ik denk dat dit vroeger een oude watermolen was maar ben dit ook niet zeker  wat wel zeker is dat het een avontuur was voor daar binnen te gaan.


Een brug die opgeblazen is in de tweede oorlog. wat moet dit een pracht brug geweest zijn, zie die weerspiegeling in het water spijtig dat het water zo bruin was die dag.


Ergens langs de kant van de  weg staat een oud huis dat verlaten is met een schuur vol oude tv 's van de jaren 80 . allee wat er nog van overblijft . 


Een boerderij waar al heel lang de tijd stil staat zeker als je naar de werktuigen kijkt hoe oud en stevig ze nog zijn. Prachtig om te zien hoe de natuur alles terug neemt kijk maar naar de foto in de keuken daar heeft de klimplant een weg gevonden door het raam, en in de kamer hangen spinnenwebben van ik denk heel wat jaren. 


Een korte staking vond plaats van 22-26 november 1993. In december 1996 ging het bedrijf failliet. Onder meer in 1997 werd een protestmars voor werkgelegenheid gehouden met als motto: On marche parce que rien ne marche! (Wij marcheren omdat niets functioneert!). Overigens speelde de mondialisering en de wereldwijde concurrentie van soortgelijke, nabij havens gelegen fabrieken, een belangrijke rol in het drama. En dat is wat er nog overblijft van de fabriek de dag van vandaag.


Op een heel klein kerkhofje dat goed verstopt is in België ligt deze oude catacombe. Achter de ruitjes weer vrij gemaakt te hebben van bladeren en mos kreeg de catacombe weer licht binnen.


Wat een verloren geschiedenis ligt hier verborgen je wist niet goed wat je overkwam als je hier binnen kwam. spijtig dat dit allemaal verloren gaat door dat het binnen regent er zitten gaten in het dak alles is een kwestie van tijd wanneer de natuur het overneemt.


Achter een gebouw dat verlaten is staat een goudmijn aan oldtimers gewoon weg te roesten van Porsche ,VW, Alfa Romeo, en nog veel andere wagens staan hier te wachten op hun dood.


Voetbal zal hier zeker niet meer gespeeld worden bomen groeien tussen de zitbank maar dat er hier veel plezier zal geweest zijn daar zal wel geen twijfel over zijn. Alles verdwijnt voor grote moderne gebouwen wat je op de achtergrond van de voetbalclub al ziet gebeuren.


Een kasteel met paardenstallen dat volledig ging gerenoveerd worden tot museum niet dus dit is iets wat je regelmatig tegen komt in België verwaarlozing  en daarna wordt alles gesloopt voor nieuw te bouwen. 


Ik kan eigenlijk niet goed geloven dat ik net een hele pak legervoertuigen gevonden heb. Het is gelijk ze klaar staan voor te strijde te trekken, wat staan ze daar te doen ze staan hier al een heel tijdje zeker als je de foto ziet waar er een boom op het voertuig groeit.


Wat een locatie een fabriekje waar ze 80 jaar kaarsen hebben gemaakt als je die inkom ziet van de villa wat een mooie deur zit daar met glaslood. Wetend dat dit al 40jaar verlaten is en goed verborgen is gebleven tussen alle moderne gebouwen die overal opduiken.


Ergens op een  zijspoor staan deze wagons weg te rotten wat toch een grote zonde is maar het levert een prachtig beeld op met het roest en het groen. 


Wat een te gekke takelwagen, en pracht van een Mercedes die achtergelaten is in het hoge gras wat een zonde.